Adeseori, găsim gătitul greu de realizat, chiar împovărător, din cauza timpului liber redus, așa că, pentru a ne compune mesele zilnice, alegem variante mai la îndemână: produse gata preparate de pe rafturile magazinelor.
Grăbiți să ne hrănim familiile, uităm să citim etichetele, lăsându-ne convinși, chiar impresionați, de produsele frumos ambalate, cu mirosuri ademenitoare, cu gusturi intense și culori aprinse, însă, complet nocive din cauza substanțelor chimice pe care le conțin.
Aceste substanțe, denumite și aditivi, au rolul de a da alimentelor gust, culoare, aromă și textură, dar, consumate des sau în cantități mari, au consecințe grave asupra organismului nostru, sărăcindu-l de vitamine și minerale, provocând inflamații, iritații, leziuni neuronale, boli digestive, tulburări metabolice, ajungând până la a declanșa diferite tipuri de cancer.
Înainte de a cumpăra astfel de produse, să citim cu atenție eticheta, iar dacă nu știm ce reprezintă termenii expuși, să fim convinși că acel produs poate fi vătămător corpului nostru și nu este bine să facă parte din alimentația fiecărei zile.
Înainte de a-i întinde unui copil un produs frumos ambalat, să ne întrebăm ce anume din acel produs îl hrănește, iar dacă nu ne putem răspunde, atunci să ne întoarcem către produsele integrale, naturale, proaspete și de sezon.