Meiul contine o cantitate mare de fier usor de absorbit, este bogat in vit. B și fibre. De asemenea, contine cantitati importante de siliciu, magneziu, potasiu, dar si alte vitamine si minerale, ce fac din aceasta pseudocereala un superaliment cu beneficii pentru sanatate.
Mei, carne tocata si ardei capia la tigaie
|
|
100 gr |
mei |
1 |
catel usturoi |
1 |
ardei capia rosu |
1 |
morcov |
1 |
tija telina apio |
2 |
linguri ulei de masline |
250 gr |
pulpa de manzat tocata |
200 ml |
fond de legume (sau apă) |
|
Sucul de la ½ portocala |
|
½ legatura de patrunjel |
1. Spala meiul intr-o sita sub jet de apa fierbinte si lasa-l sa se scurga. Taie marunt usturoiul si tija de telina apio, taie in fasii ardeiul, morcovul taie-l cubulete.
2. Intr-o tigaie, incinge uleiul si prajeste carnea toccata. Adauga usturoiul si legumele si caleste-le la foc mic timp de 8 minute, amestecand din cand in cand.
3. Adauga meiul, toarna fondul de legume (sau apa) si dă totul in clocot. Lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de 7-10 minute, amestecand din cand in cand. Incorporeaza sucul de portocala si lasa totul sa fiarba acoperit inca 5 minute.
4. Asezoneaza cu sare, piper si serveste preparatul presarat cu patrunjel tocat.