Terci cu mere si zmeura

In toate variantele lui, terciul de fulgi de cereale este o alegere perfecta pentru un mic dejun nutritiv, savuros si usor de preparat. Fulgii de cereale iti ofera o doza buna de energie, dar reprezinta si o sursa excelenta de fibre.

Rețetă Terci cu mere si zmeura

Terci cu mere si zmeura

Ingrediente

Cantități de ingrediente

 
100 gr amestec din 5 tipuri de fulgi de cereale (alternativ fulgi de ovaz)
250 ml lapte (1,5% grasime)
1 praf de sare
1 plic  zahar vanilat
1 mar
½  lg zeama de lamaie
100 gr zmeura
20 gr nuci

Mod de preparere

1. Puneti intr-un vas cerealele si prajiti-le timp de 3-4 minute, amestecand continuu.

2. Adaugati laptele si 200 ml de apa.

3. Adaugati apoi sarea si zaharul vanilat si lasati amestecul sa fiarba la foc mai mic timp de cca 20 de minute, amestecand continuu, pana cand rezulta o compozitie cremoasa.

4. Spalati marul, taiati-l in sferturi, indepartati-I cotorul si radeti pulpa, dupa care stropiti cu zeama de lamaie.

5. Spalati zmeura si zvantati-o, iar nucile tocati-le grosier.

6. Incorporati in amestec marul ras si distribuiti terciul in pahare.

7. Presarati deasupra zmeura si nucile si serviti-l cald.