In toate variantele lui, terciul de fulgi de cereale este o alegere perfecta pentru un mic dejun nutritiv, savuros si usor de preparat. Fulgii de cereale iti ofera o doza buna de energie, dar reprezinta si o sursa excelenta de fibre.
Rețetă Terci cu mere si zmeura
|
|
100 gr |
amestec din 5 tipuri de fulgi de cereale (alternativ fulgi de ovaz) |
250 ml |
lapte (1,5% grasime) |
1 |
praf de sare |
1 plic |
zahar vanilat |
1 |
mar |
½ lg |
zeama de lamaie |
100 gr |
zmeura |
20 gr |
nuci |
1. Puneti intr-un vas cerealele si prajiti-le timp de 3-4 minute, amestecand continuu.
2. Adaugati laptele si 200 ml de apa.
3. Adaugati apoi sarea si zaharul vanilat si lasati amestecul sa fiarba la foc mai mic timp de cca 20 de minute, amestecand continuu, pana cand rezulta o compozitie cremoasa.
4. Spalati marul, taiati-l in sferturi, indepartati-I cotorul si radeti pulpa, dupa care stropiti cu zeama de lamaie.
5. Spalati zmeura si zvantati-o, iar nucile tocati-le grosier.
6. Incorporati in amestec marul ras si distribuiti terciul in pahare.
7. Presarati deasupra zmeura si nucile si serviti-l cald.