Servite ca aperitiv pentru petrecerile cu prietenii sau integrate intr-o masă de prânz consitentă, chifteluțele de pui la cuptor sunt întotdeauna alegerea perfectă întrucât sunt ușor de preparat, nutritive, delicioase și, mai ales, preferate de cei mici.
Chifteluțele la cuptor sunt și ușor de integrat în planurile alimentare de slăbire dacă sunt asociate corect și dacă suntem atenți la cantitate.
Cine ar fi crezut că putem slăbi cu chiftele? Putem slăbi sănătos cu orice atât timp cât gătim sănătos, cu ingrediente naturale și, îndeosebi, când suntem ghidați de un specialist în nutriție.
Acestă rețetă este foarte apreciată de familia mea deoarece chifteluțele sunt extrem de gustoase, suculente și aromate.
Pot fi servite alături de o porție de orez integral/orez sălbatic/quinoa și însoțite de o salată cu frunze și legume crude.
În cazul nostru, adulții au ales să le mănânce cu guacamole, salată de rosii și frunze de coriandru, iar copiii le-au servit simple.
|
|
1 kg |
piept de pui tocat |
100 gr |
branza cheddar |
1 leg |
ceapa verde |
1 |
o mână coriandru proaspăt sau 2 lingurițe uscat |
4 |
caței de usturoi |
2 |
lingurițe boia de ardei iute |
1 |
linguriță boia de ardei dulce |
|
Sare, piper, după gust |
|
|
1. Preîncălzim cuptorul la 375 de grade
2. Mărunțește ceapa verde, usturoiul, coriandrul, branza cheddar si adaugă-le într-un bol alături de carnea tocată si condimentele. Amestecă toate ingredientele.
4. Într-o tavă incapatoare pune o foaie de copt si unge-o cu ulei de măsline, apoi așază bilutele.
5. Lasă-le 20 de minute, apoi întoarce-le si mai lasă-le 20 de minute.
Pentru guacamole, am folosit un avocado hass, două linguri de ulei de masline, un cătel de usturoi, căteva frunze de coriandru proaspăt, o lingură de zeamă de lamâie, sare și piper. Le-am pus pe toate in blender si am pulsat aproximativ un minut.