Oameni suntem si, oricat ne-am stradui sa stam departe de dulciuri, de cele mai multe ori pofta ne invinge.
Eu am avut dintotdeauna o slabiciune pentru dulciuri, slabiciune pe care o au si copiii mei, iar cel mai bun mod de a le satisfice poftele, avand, in acelasi timp, grija de sanatatea lor, este cel de a gati acasa.
Preparearea deserturilor necesita mult timp, de obicei, de aceea caut in permanenta retete savuroase ce pot fi pregatite rapid, usor si care sa ne hraneasca.
Aceasta reteta de trufe va asigura o gustare delicioasa si nutritiva pe care, cu siguranta, cei mici o vor devora.
Trufe de ciocolata cu migdale
|
|
1/3 |
cana de curmale moi, fara samburi, tocate |
1/3 |
cana de nuci caju crude, lasate la inmuiat timp de 3 ore, apoi scurse |
½ |
cana pudra de cacao |
1 lg |
miere de albine |
1 buc |
pastaie de vanilie, despicata si razuita |
3 lg
|
unt de migdale |
|
Migdale macinate |
|
|
|
|
1. Puneti curmalele si nucile caju in robotul de bucatarie si mixati pana obtineti o pasta. Adaugati untul de migdale si mixati pentru a omogeniza. Adaugati pudra de cacao, mierea de albine, vanilia si o lingurita de apa.
2. Luati putin intre degete pentru a verifica daca se leaga bine. In cazul in care este prea uscat, adaugati putina apa cu lingurita, pana cand amestecul poate fi modelat sub forma de bile. Daca amestecul este prea moale, dati-l la frigider 20 de minute sau mai mult, pentru a se intari.
3. Luati o cantitate mica de amestec si modelati-o cu mainile sub forma de bila de cca 2,5 cm, apoi transferati-o pe farfurie. Repetati pana cand toata compozitia a fost utilizata.
4. Puneti migdalele macinate intr-un bol. Treceti trufele prin migdale pana cand se acopera complet, apasand usor (eu am trecut cateva si prin pudra de cacao). Transferati trufele intr-o farfurie, acoperite, apoi puneti la frigider. Serviti cand s-au intarit.