Pe langa faptul ca este gustos, cartoful dulce are numeroase beneficii pentru sanatate, prin continutul bogat in fibre, vitamine (vitamine din grupul B, vit.A, vit. C, vit. E), minerale (K, Fe, Ca, Mn, Mg, Zn, Na, P) si antioxidanti (colina).
Originar din America de Sud, cartoful dulce a devenit astazi popular in intreaga lume datorita proprietatilor lui nutritive, dar si gustului aromat si dulceag, preferat mai ales de cei mici.
Va invit sa descoperiti o reteta pe baza de cartof dulce, pe care o puteti prepara ori de cate ori vreti sa va bucurati de un pranz consistent si delicios!
Ragout de curcan cu cartofi dulci
|
|
½ |
ceapa |
2 |
tije de telina |
2 |
morcovi |
1 |
cartof dulce (250 gr) |
300 gr |
piept de curcan |
3 |
linguri ulei de masline (30 ml) |
½ |
lgrt boia de ardei |
60 gr |
smantana fermentata 16% grasime |
Sare |
|
Piper |
|
1. Ceapa si tijele de telina (inclusiv frunzele) se toaca marunt.
2. Morcovii si cartoful dulce ii tai in cuburi de cca 1 cm. Pieptul de curcan il tai in cuburi mici.
3. Intr-o oala, incingi 2 lg ulei si prajesti carnea de curcan.
4. Adaugi boiaua de ardei si mai prajesti putin.
5. Scoti carnea si sotezi legumele, adaugand inca o lingura ulei de masline, adaugi carnea, peste care torni 250 ml apa si lasi sa fiarba aprox. 20 de minute.
6. Incorporezi smantana, condimentezi cu sare si piper.
7. Se serveste garnisit cu frunze de telina.