Pastele cu sos bolognese din legume sunt o optiune delicioasa si sanatoasa pentru cei care tin post sau pentru cei care vor sa adopte o dieta vegetariana. Acest fel de mancare este o modalitate minunata de a savura aroma bogata a unui clasic italian, fara sa renuntam la beneficiile si savoarea ingredientelor vegetale.
Penne cu sos bolognese din legume
|
|
2 |
tije telina apio |
2 |
morcovi |
2 |
patarnaci |
2 |
zucchini |
1 |
ceapa |
1 |
catel usturoi |
3 lg |
ulei de masline |
3 lg |
pasta de tomate |
2 |
conserve rosii descojite |
1 lgrt |
oregano uscat |
|
sare |
|
piper |
300 gr |
penne |
50 gr |
parmezan ras |
1. Spalati si curatati tijele de telina, apoi curatati morcovii si pastarnacii. Spalati si curatati zucchini, dupa care taiati legumele in cubulete de cca 3 mm grosime. Curatati ceapa si usturoiul si maruntiti-le.
2. Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul si caliti ceapa si usturoiul pana cand devin sticloase, dupa care adaugati legumele si caliti-le 5-10 minute. Adaugati rosiile din conserva, oregano, sarea si piperul si lasati amestecul sa fiarba cca 20 de minute la foc mediu.
3. Intre timp, fierbeti al dente pennele in apa clocotita, cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
4. Serviti-le alaturi de sosul bolognese din legume, presarate cu parmezan (exista si varianta de post).