Chiftelele de linte sunt o alternativa sanatoasa si delicioasa la chiftelele traditionale de carne.
Bogata in proteine, fibre, vitamine si minerale, lintea are multiple beneficii (daca este consumata cu regularitate), printre care: imbunatatirea digestiei, mentinerea senzatiei de satietate pe o perioada indelungata, scaderea nivelului de colesterol, controlul glicemiei, contribuind astfel la reducerea riscului de boli cardiovasculare si diabet.
Chiftelele de linte sunt versatile si pot fi pregatite in diferite moduri, astfel incat sa satisfaca gusturile si preferintele fiecaruia.
Va marturisesc ca baietii mei au asteptat cu nerabdare sa pozez farfuria pentru a devora tot ce era pe ea, exclamand satisfacuti “E cea mai buna chifla cu chiftele de pui pe care am mancat-o vreodata”! Nu i-am contrazis.:))
80 gr | linte verde |
2 fire | ceapa verde |
1 | catel de usturoi |
1/2 legatura | coriandru |
3-4 lg | faina din naut (sau de grau) |
1/2 lgrt | chimion macinat |
sare, piper | |
2 lg | ulei de masline |
doua linguri | iaurt de cocos |
1/2 | ceapa rosie |
1 | rosie |
1/2 | castravete |
4 | frunze salata verde |
2 | lipii |