Chiftele de linte in lipie

Chiftelele de linte sunt o alternativa sanatoasa si delicioasa la chiftelele traditionale de carne.

Bogata in proteine, fibre, vitamine si minerale, lintea are multiple beneficii (daca este consumata cu regularitate), printre care: imbunatatirea digestiei, mentinerea senzatiei de satietate pe o perioada indelungata, scaderea nivelului de colesterol, controlul glicemiei, contribuind astfel la reducerea riscului de boli cardiovasculare si diabet.

Chiftelele de linte sunt versatile si pot fi pregatite in diferite moduri, astfel incat sa satisfaca gusturile si preferintele fiecaruia.

Va marturisesc ca baietii mei au asteptat cu nerabdare sa pozez farfuria pentru a devora tot ce era pe ea, exclamand satisfacuti “E cea mai buna chifla cu chiftele de pui pe care am mancat-o vreodata”! Nu i-am contrazis.:))

Rețetă de Chiftele de linte in lipie

Ingrediente

Cantități de ingrediente

 
80 gr linte verde
2 fire ceapa verde
1 catel de usturoi
1/2 legatura coriandru
3-4 lg faina din naut (sau de grau)
1/2 lgrt chimion macinat
sare, piper
2 lg ulei de masline
doua linguri iaurt de cocos
1/2 ceapa rosie
1 rosie
1/2 castravete
4 frunze salata verde
2 lipii

Mod de preparere

1. Puneti lintea la hidratat, in apa calda, 30 de minute. Apoi o scurgeti de apa si o fierbeti cca 20 de minute, la foc mic. Dupa ce a fiert, o scurgeti si o lasati la racit.

2. Între timp, curatati si tocati ceapa verde, usturoiul si coriandrul. Amestecati lintea cu ceapa, usturoiul, coriandrul, sarea, piperul, chimionul macinat si faina de naut (sau de grau, daca nu aveti de naut). Mixati totul cu un mixer vertical, apoi formati 4 chiftele.

3. Incingeti intr-o tigaie uleiul de masline si prajiti (la foc mediu) chiftelutele pe ambele parti, cca 4 minute pe fiecare parte. O varianta si mai sanatoasa ar fi sa le faceti la cuptor.

4. Pentru sos, amestecati iaurtul de cocos cu sarea, piperul si coriandrul tocat.

5. Taiati lipiile in forma de pachetele si umpleti-le cu frunze de salata, felii de rosii, rondele de castravete si ceapa. Puneti cate doua chiftele in fiecare dintre ele si serviti-le cu sosul de iaurt.