28 Aug Vacanță pentru suflet
De vreo șase ani încoace, vară de vară, ne lăsăm câte o bucățică de suflet la Avrig. Aqua Club Elatis nu este doar o destinație de vacanță, ci este locul din care nu mai vrei să...
De vreo șase ani încoace, vară de vară, ne lăsăm câte o bucățică de suflet la Avrig. Aqua Club Elatis nu este doar o destinație de vacanță, ci este locul din care nu mai vrei să...
Asocierea dintre activitate fizică și sănătate a fost recunoscută încă din secolul V î.Hr. de către medicul grec Hipocrate, care a scris următorul text: “Toate părțile corpului, dacă sunt folosite cu moderație în munca cu...
Gastrita este o afecțiune digestivă ce constă în iritația sau inflamația mucoasei stomacului, cauzată de acidul excesiv din stomac. Cauzele ce duc la hiperaciditate sunt multiple: excesul de alcool, tutun, subtanțe toxice, iritante, fierbinți, medicamente antiinflamatoare,...
Obezitatea este o boală metabolică ce are ca principală cauză dezechilibrul dintre aportul și consumul de energie, adică abuzul alimentar. Alte cauze ale obezității sunt: tulburările endocrine, vârsta (pubertate, menopauză), dezechilibrul psihic, viața sedentară, ereditatea. Obezitatea este...
Fibrele alimentare reprezintă glucidele nedigerabile conținute în alimente, care au efecte fiziologice benefice la om. Clasificarea fibrelor se face în solubile (vâscoase) și insolubile (fermentabile). Fibrele solubile sunt: pectinele, gumele, mucilagiile și unele hemiceluloze. Ele se găsesc...
Orice mamă are dreptul de a alege alimentația bebelușului ei" am auzit de curând și asta mă obligă, cumva, din poziția de "mamă de doi", dar și de tehnician nutriționist, nu neapărat să dau sfaturi,...
Încă din cele mai vechi timpuri, pâinea reprezintă un aliment de bază în alimentația de zi cu zi, fiind nelipsită cam de la fiecare masă. Articolul de astăzi răspunde câtorva întrebări pe care și le pun...
Puțini sunt cei ce nu și-au făcut un obicei din a-și începe ziua cu o ceașcă de cafea și mai consumă cel puțin încă una în timpul zilei. La fel de puțini sunt cei care...
În plin sezon al cireșelor, se cuvine să facem cunoscute câteva dintre beneficiile consumului lor și anume: - folosite terapeutic, cireșele au proprietăți nutritive, de detoxifiere, laxative, antiinflamatorii și de împiedicare a putrezirii proteinelor animale în...