s

Blog Nutritie & Ultimele articole

Gastrita este o afecțiune digestivă ce constă în iritația sau inflamația mucoasei stomacului, cauzată de acidul excesiv din stomac. Cauzele ce duc la hiperaciditate sunt multiple: excesul de alcool, tutun, subtanțe toxice, iritante, fierbinți, medicamente antiinflamatoare,...

Obezitatea este o boală metabolică ce are ca principală cauză dezechilibrul dintre aportul și consumul de energie, adică abuzul alimentar. Alte cauze ale obezității sunt: tulburările endocrine, vârsta (pubertate, menopauză), dezechilibrul psihic, viața sedentară, ereditatea. Obezitatea este...

Fibrele alimentare reprezintă glucidele nedigerabile conținute în alimente, care au efecte fiziologice benefice la om. Clasificarea fibrelor se face în solubile (vâscoase) și insolubile (fermentabile). Fibrele solubile sunt: pectinele, gumele, mucilagiile și unele hemiceluloze. Ele se găsesc...

În plin sezon al cireșelor, se cuvine să facem cunoscute câteva dintre beneficiile consumului lor și anume: - folosite terapeutic, cireșele au proprietăți nutritive, de detoxifiere, laxative, antiinflamatorii și de împiedicare a putrezirii proteinelor animale în...