Banana bread cu mere

Gătitul acasă este cea mai sigură modalitate de a avea mese sănătoase, deoarece oferă control total asupra ingredientelor și metodei de preparare. Banana bread cu mere este o alegere hrănitoare, mai ales că este făcută cu făină integrală și îndulcită natural. Această combinație oferă fibre, vitamine și energie, fiind o alternativă sănătoasă la deserturile procesate.

Banana bread cu mere

Ingrediente

Cantități de ingrediente

 
3 banane, bine coapte, pasate
3 oua
200 ml smantana lichida
60 gr unt 65% grasime, topit
180 gr faina integrala (eu am folosit de orez)
1 lgrt esenta de vanilie
1 lgrt praf de copt
1 lg melasa
2 mere
scortisoara

Mod de preparere

1. Curăță merele și taiele în felii.

2.  Pune într-un bol: ouăle, bananele pasate, smântâna lichidă, 30 gr unt topit, făina, vanilia și praful de copt și amestecă-le cu un mixer.

3. Într-o tavă circulară pune hârtie de copt, apoi împrăștie melasa. Așază feliile de măr, peste care toarnă untul.

4. Adaugă compoziția omogenizată.

5. Introdu tava in cuptor, la 180 de grade.

6.Prăjitura este gata când devine ușor aurie deasupra și trece testul scobitorii. Eu am presărat-o cu scorțișoară, la cerere.🙂

Un deliciu.