Gătitul acasă este cea mai sigură modalitate de a avea mese sănătoase, deoarece oferă control total asupra ingredientelor și metodei de preparare. Banana bread cu mere este o alegere hrănitoare, mai ales că este făcută cu făină integrală și îndulcită natural. Această combinație oferă fibre, vitamine și energie, fiind o alternativă sănătoasă la deserturile procesate.
|
|
3 |
banane, bine coapte, pasate |
3 |
oua |
200 ml |
smantana lichida |
60 gr |
unt 65% grasime, topit |
180 gr |
faina integrala (eu am folosit de orez) |
1 |
lgrt esenta de vanilie |
1 |
lgrt praf de copt |
1 lg |
melasa |
2 |
mere |
|
scortisoara |
1. Curăță merele și taiele în felii.
2. Pune într-un bol: ouăle, bananele pasate, smântâna lichidă, 30 gr unt topit, făina, vanilia și praful de copt și amestecă-le cu un mixer.
3. Într-o tavă circulară pune hârtie de copt, apoi împrăștie melasa. Așază feliile de măr, peste care toarnă untul.
4. Adaugă compoziția omogenizată.
5. Introdu tava in cuptor, la 180 de grade.
6.Prăjitura este gata când devine ușor aurie deasupra și trece testul scobitorii. Eu am presărat-o cu scorțișoară, la cerere.