Legume la wok cu carne de vita si susan

Carnea de vită este o sursă valoroasă de nutrienți esențiali care pot sprijini o sănătate optimă. De la proteine de înaltă calitate la fier și vitamine din complexul B, carnea de vită oferă multiple beneficii pentru organism.

Totuși, consumul trebuie să fie echilibrat și adaptat nevoilor individuale, în contextul unei diete variate și a unui stil de viață sănătos.

Legume la wok cu carne de vita si susan

Ingrediente

Cantități de ingrediente

 
250g orez basmati
4 lg susan
sare
1  ceapa
1 catel de usturoi
1 bucata de ghimbir (2 cm lungime)
1/2 varza chinezeasca
2 morcovi
1 ardei gras rosu
400 gr gr pulpa de manzat
3 lg ulei de susan
3 lg sos de soia

Mod de preparere

1.Intr-un vas cu 500 ml apa cu sare, dati in clocot orezul si lasati-l sa fiarba cca 10 minute, la foc mic. Luati apoi vasul de pe foc si lasati-l acoperit timp de 5 minute, sa se absoarba lichidul.

2.Prajiti susanul intr-o tigaie fara grasime. Curatati de coaja ceapa, usturoiul si ghimbirul, apoi maruntiti-le.

3. Taiati in sferturi varza chinezeasca, apoi taiati sferturile in fasii subtiri.

4. Curatati si morcovii si taiati-i in fasii subtiri.

5. Incingeti intr-un wok o lingura de ulei de susan si prajiti la foc mare jumatate din cantitatea de carne, amestecand continuu. Stingeti apoi cu sos de soia si prajiti carnea inca putin, dupa care scoateti-o din wok. In acelasi fel prajiti si carnea ramasa. Amestecati apoi carnea prajita cu susanul si lasati-o deoparte.

6. Incingeti in wok  uleiul ramas si caliti ceapa, usturoiul si ghimbirul. Adaugati morcovul si ardeiul si caliti-le timp de doua minute, amestecand continuu. Adaugati varza chinezeasca si caliti pentru alte doua minute, dupa care asezonati cu sosul de soia ramas. Incorporati carnea de vita si incalziti putin amestecul, apoi asezonati cu sare, dar cu masura.

7. Asezati amestecul pe farfurii si serviti alaturi de orezul basmati.