Necesarul de a mânca ceva dulce uneori nu este doar o chestiune de plăcere, ci și o parte importantă a echilibrului nostru fizic și mental. Așadar, nu trebuie să ne simțim vinovați atunci când ne permitem o mică bucurie dulce – cu condiția să o facem cu moderație și să o integrăm într-un stil de viață echilibrat.
Corpul uman este construit pentru a utiliza glucoza, o formă de zahăr, ca sursă principală de energie. Creierul, în mod special, are nevoie de glucoză pentru a funcționa optim. În momentele de epuizare, stres sau după o activitate fizică intensă, corpul nostru cere un aport de zahăr pentru a reface rezervele de energie și a restabili echilibrul.
Consumarea unui aliment dulce poate oferi o sursă rapidă de energie, ajutându-ne să ne simțim revigorați și să ne recăpătăm concentrarea.
150 gr | faina |
150 gr | zahar (eu am folosit melasa) |
25 gr | cacao |
200 gr | unt nesarat 82% |
200 gr | ciocolata Nestle dessert noir |
150 ml | cafea |
150 ml | apa |
250 gr | zmeura |
1 lg | zahar pudra |
2 | oua (batute usor) |
2 lgrt | praf de copt |