Negresa cu ciocolata si zmeura

Necesarul de a mânca ceva dulce uneori nu este doar o chestiune de plăcere, ci și o parte importantă a echilibrului nostru fizic și mental. Așadar, nu trebuie să ne simțim vinovați atunci când ne permitem o mică bucurie dulce – cu condiția să o facem cu moderație și să o integrăm într-un stil de viață echilibrat.

Corpul uman este construit pentru a utiliza glucoza, o formă de zahăr, ca sursă principală de energie. Creierul, în mod special, are nevoie de glucoză pentru a funcționa optim. În momentele de epuizare, stres sau după o activitate fizică intensă, corpul nostru cere un aport de zahăr pentru a reface rezervele de energie și a restabili echilibrul.

Consumarea unui aliment dulce poate oferi o sursă rapidă de energie, ajutându-ne să ne simțim revigorați și să ne recăpătăm concentrarea.

Rețetă de negresa cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

Cantități de ingrediente

 
150 gr faina
150 gr zahar (eu am folosit melasa)
25 gr cacao
200 gr unt nesarat 82%
200 gr ciocolata Nestle dessert noir
150 ml cafea
150 ml apa
250 gr zmeura
1 lg zahar pudra
2 oua (batute usor)
2 lgrt praf de copt

Mod de preparere

1. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt si cacaoa.

2. Într-o cratita, la foc mic, se adauga urmatoarele ingrediente: untul, zaharul, ciocolata de menaj, cafeaua si apa si amesteca pana cand compozitia devine omogena si lucioasa, fara sa dea in clocot. Se ia cratita de pe foc si se lasa cateva minute deoparte, urmand ca peste amestecul obtinut sa se adauge treptat amestecul de faina si cacao, apoi ouale.

3. Intr-o forma de copt, circulara, tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt se adauga jumatate din compozitia obtinuta, apoi se adauga zmeura, urmand sa se adauge si cealalta jumatate din compozitie. Eu am pus cateva si deasupra.

4. Se adauga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute.

5. Negresa este gata in momentul in care se va crapa. Se lasa la racit o ora, apoi se orneaza cu zahar pudra.