Falafel si salata de spanac

In perioada postului mare, multi oameni aleg sa adopte o dieta mai restrictionata, renuntand la consumul de carne, produse lactate si oua. Aceasta perioada este privita ca un timp al purificarii si introspectiei, iar alimentatia joaca un rol crucial in aceasta practica religioasa. Cu toate acestea, este foarte important sa ne asiguram ca alimentatia noastra este echilibrata si hranitoare, pentru a ne mentine energia si sanatatea.
Bogat in proteine, fibre, vitamine si minerale, nautul ajuta la mentinerea senzatiei de satietate pe o perioada mai lunga, contribuind astfel la gestionarea greutatii.
Reteta pe care v-o propun sa o incercati este, cel putin pentru mine, cea mai gustoasa si mai nutritiva reteta cu naut.

Falafel cu salata de spanac

Falafel-cu-spanac

Ingrediente

Cantități de ingrediente

 
400 gr naut fiert
1 leg ceapa verde
1 leg patrunjel
1 leg coriandru
1 lgrt turmeric
1 lgrt chimen macinat
1 lgrt bicarbonat de sodiu
3 lg ulei de masline
4-5 boabe cardamon
2 linguri seminte de susan
4 catei usturoi
sare si piper  dupa gust
2-3 lg faina

Mod de preparere

1. Puneti 200 gr boabe de naut in apa rece si lasati la hidratat, peste noapte.

2. Fierbeti nautul in apa cu sare, la foc mediu, cca 30 de minute.

3. Taiati usturoiul, ceapa verde, coriandrul, patrunjelul.

4. Adăugați în bol: nautul fiert, verdeturile si usturoiul tocate, condimentele, bicarbonatul de sodiu, semintele de susan si uleiul de masline. Mixati tot amestecul cu un blender vertical. Adaugati faina, in functie de consistenta.

5. Din amestecul de falafel formati chiftelute pe care le aplatizati, le puneti intr-o tava cu foaie de copt si le introduceti in cuptor, la 180 de grade, timp de 30 de minute.

6. Serviti cu salata de baby spanac, rosii cherry, bucati de mandarine, zeama de lamaie, 1 lg ulei de masline si sare.