Briose cu făina de cocos și zmeură

Sunt zile pe care am vrea să le începem cu ceva dulce la micul dejun sau zile în care avem poftă de dulciuri la gustări sau chiar zilele acelea în care nu mai știm ce să punem copiilor în ghiozdan pentru pachețelul de școală, care să le și placă, dar să îi și hrănească.
Brioșele pot fi opțiunea ideală pentru toate situațiile de mai sus, cu condiția de a fi preparate acasă, din ingrediente naturale, de bună calitate și nu cumpărate de pe rafturile magazinelor.
Eu, personal, caut mereu variante gustoase, dar și nutritive pentru pachețelul de școală al copilului meu, iar pentru aceste brioșe aromate am adaptat o rețetă de chec de pe blogul Danielei Niculi, fondatoarea comunității “viața #fărăzahăradăugat”.

Briose cu făina de cocos și zmeură

Ingrediente

Cantități de ingrediente

 
150g  făină de cocos
10 oua
100g unt
2  lingurițe îndulcitor natural sau 2 linguri melasă
2 lingurițe praf de copt
3 linguri ulei de masline (30 ml)
1 praf de  sare
1  linguriță esență de lămâie
100 gr  zmeură

Mod de preparere

1. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade

2. Mixăm  2-3 minute ouăle cu untul topit, zahărul și esența de lămâie, apoi adăugăm ingredientele uscate: făina de cocos, praful de copt și sarea (trecute înainte printr-o sită).

3.  Turnăm compoziția în formele de brioșe unse cu unt sau ulei de cocos, adăugând câte o zmeură în fiecare formă.

4. Brioșele se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute.