Cand aveti pofta de un wrap consistent si nutritiv, va recomand sa incercati aceasta reteta cu somon afumat, ce poate reprezenta un mic dejun rapid de preparat, gustos si, mai ales, bogat un nutrienti de calitate.
PACHETELE CU SOMON AFUMAT SI MARAR
Crema -cantități de ingrediente
|
|
1 |
legatura marar |
200 gr |
crema de branza |
100 gr |
smantana fermentata |
1 lg |
zeama de lamaie |
Sare |
|
Piper |
|
Pentru umplutura -cantități de ingrediente
|
|
½ |
castravete |
½ |
legatura de ridichi |
200 gr |
somon afumat |
8 |
frunze salata verde sau creata |
|
|
|
|
4 lipii (de preferat lipie graham sau multicereale, de cca 25 cm)
1. Pentru crema, spalati mararul, zvantati-l si maruntiti-l, dupa care amestecati-l cu crema de branza si smantana fermentata. Asezonati cu sare, piper, zeama de lamaie.
2. Spalati castravetele, taiati-l pe jumatate, dupa care taiati-l in fasii subtiri. Spalati ridichile, curatati-le si taiati-le, de asemenea, in fasii subtiri. Spalati frunzele de salata si zvantati-le.
3. Intindeti crema peste lipii. Asezati deasupra frunzele de salata si somonul, apoi castravetele si ridichile. Indoiti in sus capatul de jos al lipiei si indoiti in interior marginile laterale, apoi rulati. Serviti imediat.