
02 Aug Cireșele
Posted at 23:07h
in Sănătate și Nutriție
În plin sezon al cireșelor, se cuvine să facem cunoscute câteva dintre beneficiile consumului lor și anume:
– folosite terapeutic, cireșele au proprietăți nutritive, de detoxifiere, laxative, antiinflamatorii și de împiedicare a putrezirii proteinelor animale în tractul intestinal
– sunt stimulente pentru sistemul nervos și pentru organele și glandele vitale
– reprezintă un fruct sigur pentru diabetici deoarece zahărul pe care îl conțin este sub formă de levuloză, care poate fi absorbită direct în fluxul sangvin, fără a fi transformată mai întâi cu ajutorul insulinei
– au indice glicemic extrem de mic și pot reprezenta o variantă bună de gustare în curele de slăbire
– sucul din cireșe, introdus în alimentația bebelușului, îi va proteja sistemul sensibil împotriva a tot felul de tulburări digestive și îi mărește rezistența la infecții.
Adaptați-vă alimentația la fiecare sezon în parte deoarece natura ne oferă fix ce îi trebuie organismului la vremea respectivă.